Om Vor Frue

Vor Frue er et lille bysamfund på ca. 700 indbyggere beliggende 3 km syd for Roskilde.

Selv om Vor Frue ligger tæt på Roskilde, er vi et selvstændigt lokalsamfund som også tæller landsbyerne Tjæreby, Kamstrup, Darup og Øde Hastrup. I alt er vi 1.331 indbyggere (1/1.2018 jf. Sogn.dk)

I Vor Frue by har vi kirke, skole, børnehave, vuggestue og fritidsklub. Derudover har vi et antal foreninger, se mere under ‘Om Lokalrådet’.

Hvert år omkring juni og juli måned stiger Vor Frues befolkningstal med mange tusinder p.g.a. Roskilde Festival. Festivalen er efterhånden en ‘naturlig’ del af Vor Frue, og langt de fleste beboere har da også et pragmatisk og positivt syn på festivalen.

Resten af året er der mere stille i byen, dog afbrudt af Idrætsforeningens arrangementer som bl.a. er Fastelavn, Rock’n Roll Banko, Sommerfest og Juletræsfest. Derudover afholdes også arrangementer i kirken, skolen, børnehave, landsbylaugene og de øvrige foreninger.

Kort tegnet ml 1842-99Historie
Vor Frue er en ‘ung’ by sammenlignet med de omliggende landsbyer Tjæreby, Kamstrup, Darup og Øde Hastrup. Inden skolen blev bygget i 1894 var der stort set ikke andet end et par huse og Kamstrup Mølle som var placeret midt i sognet. Oprindeligt hørte Vor Frue sogn til Gl. Vor Frue kirke i Roskilde centrum, og Kamstrupsti var kirkesti, som beboerne måtte benytte, når de gik til kirke. I 1907 blev vores egen kirke indviet, og der kom brugsforening og nye huse til, og udbygningen til det vi har i dag skred frem. Kort tegnet mellem 1842-99